ingen rubrik

jag fick en kommentar med en fråga angående hur det ser ut med min diet och träning, så det tänkte jag berätta.. jag tränar på gym ca två till tre gånger i veckan, simmar/badar en gång i veckan och promenerar ca två gånger. zumban ska jag ta tag i snart.

jag sköter dieten jättebra. de enda gångerna jag fuskar är då jag dricker alkohol, vilket har hänt två gånger sedan jag började. jag äter mellan 800-900 kalorier varje dag. en dag kan se ut ungefär såhär:

09.00: shake, 180 kalorier.
12.00: soppa, 120 kalorier.
15.00: bar, 220 kalorier.
18.00: soppa, 90 kalorier.
21.00: chokladpudding, 220 kalorier.



fredag.

jag har varit borta två dygn nu. första natten sov jag hos jossan, andra natten hos Pauline. supermysigt har jag haft det! nu är jag så trött att jag snart somnar.. idag har jag, Sandra och ungarna badat förresten!

hoppas att alla har haft en bra vecka, och att ni njuter av helgen så mycket det går :)

8 dagar kvar till invägning.

Om åtta dagar väger jag in mig för tredje gången. Tänk vad tiden går snabbt ändå, trots att det ibland känns som att det går fööör sakta! Jag har bestämt mig nu för att jag ska börja äta en middag varje dag. Så om det är någon som har tips på nyttig, kalorisnål mat som jag kan göra (och frysa in) så vore det jättebra! Något jag kommer äta är fullkornsris, kassler, ärtor och majs blandat till en röra. Det kan man ju göra storkok av, och frysa in en massa matlådor, slipper man laga mat varje dag. Något jag även skulle kunna äta i stället för ris är ju bulgur. det är jättegott, plus att det är mindre kalorier i det.
 
Efter att jag har ätit middag i två veckor så ska jag börja lägga till frukost. Troligen blir det havregrynsgröt varje morgon, med ett halvt rivet äpple och lite lättmjölk. Blir jag inte mätt på det så kan jag ju även ha en liten skiva knäckebröd eller ett kokt ägg till. Lunchen tänker jag vänta med att börja äta riktigt av tills nästa månad.
 
Förresten, efter nästa invägning ( i mars) så kommer jag börja lägga ut bilder på mig själv, i underkläder, varje månad. För att även ni ska kunna se förändringen tydligt. Jag har tagit bilder varje månad hittills, så ni kommer även få se startbilderna då (även om jag skäms över dom). Jag måste inse att det är mitt förflutna, och jag tänker kämpa hela livet för att aldrig se ut så igen.
 

måttförändring!

dom här bilderna togs för ca en vecka sedan. skönt att se att det händer något med måttbandet, och inte bara vikten ;-)




min fredag

har inte orkat blogga nu på några dagar. men tänkte i alla fall berätta att jag hade jättekul i fredags. synd att jag var mer lättpåverkad än jag trodde att jag skulle bli. haha ;) här kommer några bilder från den kvällen:







här har ni en dagens lunch och en dagens Lizette:



utgång!

Ikväll ska jag ut på krogen. Först blir det lite tjejmys med dricka och spel, efter det går vi ut. Supermysigt ska det bli! Och jag vet att många nu tänker: "åh, nej. Hon kan ju inte dricka alkohol när hon går på diet!". Men tänk, det KAN jag, och det SKA jag. För jag förtjänar verkligen en tjevlig kväll med några drinkar! Jag dricker vodka redbull (jag vet, DET däremot är inte så bra), och kör på sockerfri redbull som är nästan helt utan kalorier. Så det enda med mycket kalorier som jag kommer dricka är själva vodkan.
 
"Red Bull Sugarfree är Red Bull utan socker – den innehåller bara 3 kalorier per 100 ml. Liksom Red Bull Energy Drink är Red Bull Sugarfree en funktionell dryck som livar upp kropp och sinne." - taget från redbulls hemsida.
 Ha en supertrevlig kväll! 

Min alla hjärtans dag i bilder.

Mitt belöningssystem

jag har gjort liite små förändringar, men ingenting stort. Jag har valt att inte använda några poäng än. Spadagen är redan planerad att göra med Sandra (i april tror jag). Skor behöver jag för tillfället inte. Tycker att det blir mycket roligare att köpa klackskor då jag känner mig snyggare + då jag kan gå i dom utan att få ont i fötterna på en gång. Sola vill jag göra när jag har gått ner lite mer så att jag slipper bli vit i valkarna, hehe ;) Sen så är det ju roligare att vara brun då man ska visa sig i tunna kläder. Jag har inget emot att vara vit då jag ändå inte visar mig!

En aktiv dag!

Idag har jag, Sandra och barnen varit på badhuset och badat. Vi kom di klockan 3. Klockan halv sju hämtade Sandras pappa ungarna, och då fick jag och sandra chansen att simma och basta lite. Kl kvart över åtta var vi ute ur badhuset och då gick vi på en promenad fram till kl halv tio då min buss gick.
Nu känner jag mig helt slut. Tänker faktiskt gå och lägga mig så snart det går. I morgon ska jag gymma mellan 11-13. Det ska bli skönt! :)

kroppar

Jag vet att jag lägger ut bilder på andra kroppar jätteofta, men det gör mig så otroligt motiverad! Kropparna på den här bilden räknas enligt många som "plussize-kroppar". Enligt mig är dom heelt perfekt!
Vad är eran åsikt? Har dom här tjejerna plussize-kroppar?

vågade aldrig färga håret

Jag färgade inte håret idag. Jag vågade inte, haha. för det första för att jag var så rädd för att håret skulle bli grönt, men även för att jag är rädd för att gå ifrån att vara blond. Jag har varit blond nu i ca 4 år, och jag tror inte jag är redo för något annat än. Vilken färg tror ni att jag skulle passa i?
 
 
Det här är den hårfärg som jag helst av allt vill ha. Tycker verkligen att den är skitsnygg. Men skulle jag passa i den?
 
 

Min uppfattning om mig själv?

Jag har funderat lite på hur min uppfattning om mig själv kommer vara när jag går ner mer i vikt. När kommer jag känna mig "smal"? eller kommer jag alltid att känna mig fet? Eftersom jag är så van att se mig själv så stor hela tiden så kanske den bilden aldrig riktigt försvinner. Jag kanske helt enkelt tappar bort mig själv, eftersom allt blir för nytt. Eller så blir allt bara positivt, ni andra får se den människa jag har sett hela tiden. För så är det, jag har aldrig sett mig själv som "en fet tjej". Det har aldrig känts så, fast ändå så har jag ju alltid vetat det. Men jag har på något vis alltid sett mig själv helt annorlunda. Och så kanske det är, att den personen jag alltid har sett just nu gömmer sig bakom en massa fett och begränsningar. Och ju mer fett som försvinner från min kropp, desto mer får den "riktiga" Lizette blomma ut.
 
Nä, nu börjar det spåra ur här känner jag... Det jag tänkte fråga er (som har gjort en stor viktminskning eller som har kunskapen om hur man brukar se på sig själv efteråt), ja, hur brukar man se på sig själv? kommer man alltid att vara "fet", eller kommer man vänja sig vid att vara smal sen?
 
Såhär tror (eller hoppas) jag att jag kommer se på min viktresa:

Dag 42

Nu är internet igång, så nu kan jag blogga.
Idag har jag tränat. Mötte upp en tjej som ville börja träna med mig (en av mina läsare faktiskt), och hon köpte gymkort på en gång. Så idag tränade vi i ca 2 timmar. Löpband 15 min, crosstrainer 15 min, ca 75 min muskler, och lite stretch efteråt. Riktigt skönt var det! Just nu känns det i låren att man har tränat, jag älskar verkligen den känslan. Förhoppningsvis slipper jag träningsvärk i morgon. Vi tränade ljumskarna, och det är verkligen det värsta stället att ha träningsvärk på tycker jag. Fy!
 
I morgon ska min snälla mamma färga mitt hår. Först rött, sen brunt. Jag vågar inte färga håret brunt direkt på det blonda, är så rädd för att det ska bli grönt. Anledningen till att jag vill färga håret brunt är först för att jag behöver en förändring, men sen också för att jag planerar att spara ut håret så att jag till slut får min naturliga hårfärg. Ni kommer få en bild på resultatet, det lovar jag! :)
 
Nu ska jag sova. godnatt!

Inge internet

Jag har inte glömt bort bloggen, jag lovar! Faktiskt så tänker jag på bloggen flera gånger om dagen. Det är bara det att vi inte har något internet hemma. Så nu måste ni faktiskt räkna med att det inte blir så mycket bloggande på ett tag. Just nu sitter jag hemma hos mormor och lånar datan. Snart ska jag möta Sandra här i Forsbacka. Hon flyttar ju hit första april, så nu ska hon äntligen kolla på lägenheten :)
 
Nu måste jag fixa med lite annat. jag lovar att bli bättre på att blogga så fort vi har internet hemma!
 
Bjuder på en hemskt gammal bild på mig, som jag hittade här på mormors dator!

Dr. Seuss

Bilder

Bjuder på två bilder från i tisdags och i onsdags då jag var hemma hos sandra. Jag är helt oinspirerad då det gäller att blogga, därför blir det tyvärr inget långt inlägg!
 
haha, läckarn! ;)

Träna, träna, träna!!

Förlåt för att jag är tråkig. har inte varit hemma på hela dagen idag, och igår kväll kom jag också hem sent. Har därför inte hunnit/orkat blogga.
Idag åkte jag och tränade mellan 12-14 igen, och körde nästan exakt likadant pass. Det var lika skönt som sist, jag är så glad att jag äntligen har kommit igång. Efter jag hade tränat åkte jag till Sandra och var där hela dagen. I morgon ska jag träna igen, fast lite senare. Jag ska då träffa en tjej som också ska köpa kort där. Ska bli superkul att äntligen få en gymkompis! :)
 

hos Sandra.

idag spenderar jag dagen hos Sandra och ungarna. ikväll ska vi träna. 30 min på hennes skiva och 30 min i hennes gym :)

bjuder på en bild på Sandra och hennes äldsta!

dag 35

Det är helt sjukt att det kan vara så otroligt skönt att träna. Jag hade glömt bort känslan. Vad glad jag är att jag äntligen har tagit tag i detta. Två timmar var jag på gymmet idag. 30 min på cykel, 30 min på crosstrainern, resten styrketräning. Det är så skönt att känna den där brännande känslan i kroppen.
 

Idag ska jag träna!

Idag ska jag träna på gym för första gången på ca ett halvår. Det ska bli så otroligt skönt. Men samtidigt är jag nervös över att det ska vara någon jag känner där, att jag har svårare att använda maskinerna nu när jag är mycket större osv. Men det ska nog gå bra!
Efter att jag har tränat tänkte jag kanske åka till någon billig affär (t.ex. rusta) och handla lite mat och sånt. Det börjar ta slut här hemma, och jag har verkligen inte råd att springa på konsum hela tiden..
Ha en trevlig dag!
 
så sant:

Room in Rome

 
SE DEN!!

Två bilder från igår.

Jag och mamma:
Egobild:
 
(Ja, jag älskar svartvita bilder!)

Middag hos mormor

De senaste två dygnen har jag hjälpt en kompis att vara hundvakt. Jag känner mig helt slut nu, man är mycket mer aktiv när man har 5 st hundar att tänka på. Självklart har det blivit promenader då också. En varje kväll. Jag tycker att det är så otroligt skönt att promenera nu för tiden. Men det är jättesvårt att gå på marken här i Forsbacka nu. Slasket har frusit till is, så isen är jättebucklig och ojämn. Jag längtar så mycket efter våren nu. Jag undrar när de första vårkänslorna kommer. Jag brukar få vårkänslor i början av mars. Det är så mysigt!
 
Idag ska jag på middag hos mormor. Vi ska fira hennes 65-årsdag + att hon har gått i pansion. Ska bli kul att träffa hela familjen. Hoppas att dom äter någon mat som inte luktar alldeles för gott. Tyvärr kommer nog min shake inte smaka lika bra då ;)
        
 

Nyttigt godis!

Jag tänkte tipsa lite..
Jag har nyligen bestämt mig för att jag ska börja få äta lite frukt. Jag känner att jag behöver vitaminerna. Äpple är det ganska lite kalorier i, så därför kan jag äta det ibland. I förrgår så tipsade Sandra mig om äppelchips, så jag tänkte tipsa det vidare till er. Det smakar verkligen jättegott, och det är lätt värt de timmar det tar att göra!
 
- Hyvla eller skär äppelskivor tunnt.
- Lägg de på en plåt. (ett äpple tar upp nästan en hel plåt)
- krydda lite med kanel.
- Låt chipsen stå i ugnen mellan 2-4 timmar 60-100 grader.
 

Min vikttabell!

Vinnaren!

Vinnaren som kom närmast det rätta svaret är Marie som gissade på 6,3 kilo. Här kan ni besöka hennes blogg, som faktiskt är ganska lik min:

Månadens vikt och mått!

 
Vikt:

Startvikt: 113 kg
Dagens vikt: 106,9 kg
Viktminskning denna månad: 6,1 kg
Total viktminskning: 6,1 kg


Mått:

Byst: 118 cm (-3 cm)
Midja: 101 cm (-4 cm)
Höft: 120 cm (-7 cm)
Lår: 77 cm (-5 cm)
Överarm: 44 cm (-2 cm)

Total minskning i cm: - 21 cm
 
Egna tankar:
Så länge det är ett minus på vågen så tänker jag inte vara besviken. Jag hade förväntat mig att jag skulle ha gått ner ca 6 kilo. Men självklart hade jag ju önskat att det vore mer. Måtten är jag otroligt nöjd med. jag förstår inte hur det kan synnas så mycket på måtten, men inte så jättemycket på vikten. Till nästa månad så tror jag att jag kommer ha gått ner ungefär lika mycket. Jag tror inte att det blir mer (eftersom man alltid går ner mest första veckorna), men jag tror inte heller att det kommer bli så mycket mindre. Den här månaden vet jag att jag kommer träna mer. Och träningen gör ju halva jobbet.
TILLBAKA TILL STARTSIDAN


www.iamunstoppable.blogg.se

Glöm inte byta ut den tillfälliga profilbilden till din egna.


RSS 2.0