mår så mycket bättre nu!

Jag kom och tänka på en sak idag. Kommer ni ihåg när jag var hos min pappa i tierp och var så jättedeprimerad? Det är helt borta nu. Jag har inte känt så alls den här veckan. Det är så skönt! Jag undrar om det kan bero på att jag äter bra, får i mig vitaminer och att jag rör på mig regelbundet. Man mår bra av en hälsosam livsstil ändå.
 

Aug. 31, 2013

tröttnar man på att svälja tabletter så kan man ju alltid lyxa till det med ett finare glas! och nej, så där många tabletter brukar jag inte ta åt gången. jag tar mina kvällsvitaminer nu också för att jag ska slippa i kväll, ska iväg och lyssna lite på trubadur här i forsbacka :)


Svar på kommentarer.

Emma:

"Men man ska kura med kretain, inte dricka det varje dag. GAAHH. Läs på, du slänger bara pengarna i sjön såhär."

Svar:
Jag vet exakt hur jag ska ta min Kreatin. Jag har kollat förpackningen, kollat på gymgrossisten, frågat bekanta som använder det osv. Dom första fem dagarna drack jag kreatin 4 gånger om dagen, med en tesked i varje glas. Nu när den perioden är över så dricker jag ett glas varje morgon. När jag har använt det i två månader så tänker jag ha ett uppehåll i 4-5 veckor innan jag börjar igen. Jag tycker att jag är tillräckligt påläst för att använda kreatin, men tack så mycket för kommentaren ändå.

Angie:

"Jag har en liten fråga - tycker du att krom fungerar? Jag har testat det ett tag, men insåg att det bara kändes som jag knaprade tabletter som inte gjorde någon skillnad."

Svar:
Jag tycker att det fungerar bra. jag har testat andra kromtabletter förut som inte gav mig någon effekt alls. men de här gången hittade jag verkligen rätt!

Dom här använder jag, och dom hittade jag på en hälsokost-affär:

 

min fina katt.

jag kan inte fatta att du är 16 år nu. det är helt sjukt. du har funnits nästan hela mitt liv, och snart finns du inte mer.


träningsvärk

Har fortfarande en hemsk träningsvärk efter benpasset i torsdags. Tur att jag slipper röra på benen så mycket idag då det är armar och axlar jag ska köra nu. Men det märks verkligen att jag har blivit ovan med att träna. Jag går som en 80-åring. Jag kan inte sätta mig ner, vilket ger resultatet att jag slänger mig ner på sängen, toan, stolen, soffan osv. Jag hoppas att det här tar slut snart, för det är både pinsamt och jobbigt, haha!
 

Jag är stolt över mig själv idag.

"jag har tre st proteinbars kvar. Jag kommer ändå aldrig använda dom efter träning igen. Eftersom mina BCAA-tabletter ska tas på fastande mage så är det inte ett dugg bra att trycka i sig en bar direkt. Så då har jag ändå ingen användning för dom. Då kan jag lika gärna ta dom till filmen ikväll. Varför inte? Det är ju inte så att jag kommer gå upp i vikt av just dom. Det är endast 0.9 g sockerarter i dom, vilket innebär att dom faktiskt inte är onyttiga alls! Äter jag dom nu, då är det ju slut sen, då behöver jag inte tänka på att jag har dom i väskan."
 
NEJ NEJ NEJ Lizette! Jag vet ju att jag inte ska äta på nätterna. Det är meningen att jag ska fasta nu. Är jag hungrig, då tar jag en proteinshake. Det är lika mycket protein i den. Men det är mindre kolhydrater och mindre kalorier. En proteinbar kan jag ta som ett mellanmål (max en gång om dagen). Men endast under de åtta timmar som jag äter. Jag har inte hittat mitt sätt än. Hur jag ska göra för att få bort dessa tankar. Men jag antar att ju längre tiden går, ju mer erfarenhet jag får, desto mer kommer jag känna mig själv och veta hur jag fungerar.
 
Nä, nu ska jag sova så jag slipper tänka på vad som ligger i min väska. Jag är stolt över mig själv idag. Jag har tagit tre stora steg:
- Jag har tränat trots att jag var helt omotiverad och tänkte strunta i det.
- Jag har ätit min shake, trots att jag mår illa efter träning, och trots att en bar lät mycket mer lockande.
- Jag har struntat i att öppna väskan och ta fram mina bars, trots att suget nästan höll på att ta över.
 
Ja, idag är jag stolt över mig själv.
 
 

piller

Jag har fått lite frågor angående varför jag tar så mycket piller hela tiden. Många är besvikna över att de trodde att detta var en "sund" viktminskningsblogg. Jag förstår era tankar om tabletterna. Jag var förr väldigt skeptisk mot sånt. Men jag tänkte i alla fall berätta lite om varje tablett, så ni förstår varför jag tar dom. Jag förstår att era tankar ändå inte kommer att ändras angående detta, men jag tycker ändå att jag förtjänar att förklara.
 
multikvinna - 13 vitaminer och 10 mineraler som är särskilt anpassad för dig som kvinna.
Krom - Krom är ett kosttillskott som ökar ämnesomsättningen och fettförbränningen, dämpar sötsuget och ökar inlagringen av glykogen. kromtabletterna jag tar är det mycket fibrer i, vilket ökar mättnadskänslan.
BCAA - motverkar mental och fysisk utmattning vid träning, och ökar musklernas uppbyggnad.
zink - bidrar till bland annat normal omsättning av kolhydrater, fett och protein, normal funktion i immunförsvaret samt bevarande av hår, hud, naglar och skelett.
Grace wellness - ökar förbränningen, minskar hungerkänslan. (läkarnas rekommendation)
Omega 3 - Skärper hjärnan, sänker blodtrycket, förebygger blodpropp och hjärtinfarkt, man får mindre träningsvärk.
 
Jag ser ingenting negativt i någonting av detta. Skulle jag må dåligt så skulle jag absolut inte använda det. Jag förstår att det ser mycket ut i dosetten. Det tycker även jag. grace wellness är någonting jag tar för tillfället. när dom är slut så tänker jag inte köpa nya. samma sak gäller krom-tabletterna. Dom hjälper mig för tillfället med mitt sockersug och min ständiga hunger, men den dagen jag känner mig redo så ska jag sluta med det.
Men nu vet ni vad jag äter för kosttillskott i alla fall!
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och titta lite på film. I morgon får jag lite sovmorgon, och åker och tränar lite senare än vad som står på schemat. Jag är inte säker på vilken tid än, men huvudsaken är ju i alla fall att jag kommer dit!
 
 
 

idag gick den i!

trots att det smakar skit så drack jag den. bara för att jag vet att den är mycket bättre för min kropp än en bar! :)


inga ursäkter.

idag är en sån dag då jag hellre hade legat i sängen och slappat hela dagen. jag sov dåligt i natt så när jag vaknade kl åtta i morse så gick det bara inte att kliva upp. jag sov vidare i nån timme och nästa gång jag vaknade så kändes det exakt lika dant. jag tänkte strunta i att träna helt och hållet. men sen kom jag på mig själv hur jag alltid ska ha saker att skylla på. inga ursäkter!! så nu sitter jag i alla fall på bussen på väg in till stan. jag är inte ett dugg sugen på att träna för tillfället. men jag tror att det kommer att ändras när jag kliver in i gymmet och känner lukten, hör ljudet osv. jag mår alltid bra när jag kliver in där. och sinnesintryck brukar ofta påminna om känslor man har vid det tillfället, så det måste ju betyda att jag mår bra av att vara där! :) nu börjar tyvärr åksjukan komma, så nu måste jag lägga ner mobilen.



ha en bra dag!

gratäng

jag bjöd mamma på mat igår. lagade den så att den var klar precis när hon kom hem från jobbet. jättegott blev det. jag gjorde en gratäng på kassler, tomat, kyckling och broccoli. toppade med en lätt sås smaksatt med paprika och chilli, och lite lättost. till det åt vi grekisk sallad och drack citronvatten. hur gott som helst! :)

proteinbar

någon som har testat den här? den innehåller 50% protein, alltså 25 gram. och bara 12 gram kolhydrater. jag tog en sån idag efter träningen eftersom jag mådde så illa. tanken av att dricka en proteinshake gav mig kväljningar. jag tror att det blev så nu för att jag inte har tränat på ett tag, och jag ansträngde mig lite för mycket. jag köpte i alla fall fyra st bars, och jag har dom bara till nödsituationer, om jag verkligen inte får i mig proteinshaken.


vad har dom som inte jag har?

Biggest loser-deltagarna tränar flera timmar varje dag, och dom ger inte upp. Vad har dom som inte jag har?
Varför får ni för er att jag inte kan träna flera dagar i veckan? Jag vet vad ni tänker. Jag har redan bevisat motsatsen genom att låta mitt beroende ta över. Men om en alkoholist som försöker sluta dricka faller tillbaka lite då och då, finns det inte ändå en chans att personen någon gång lyckas? Jag har sett det med egna ögon. Jag vet att det går.
Vad har dom som inte jag har?
 

dag tre avklarad.



det gick att äta ändå!

och kolla vad gott!


tips!

det värsta med grace wellness och mina kromtabletter är att jag aldrig känner mig sugen/hungrig på mat. jag mår illa när jag tänker på att äta trots att jag vet att jag egentligen är jättehungrig. till lunch åt jag bara en halv portion, jag blev så mätt så att jag fick tvinga i mig maten. med tanke på att klockan är fyra nu så är det ju dags för mellis. jag känner att magen börjar kurra lite, men ändå så vill jag verkligen inte göra något att äta för att jag är rädd för att börja må illa.

men för er som har samma problem som jag hade förr (överätning och ständig hunger) så tipsar jag nu om grace wellness. det minskar hungern och ökar förbränningen. komplettera gärna med en kromtablett om dagen. det ökar mättnadskänslan och minskar sockersuget. helt underbart! :)

Aug. 28, 2013

har ni tröttnat på min blogg? eller har ni gett upp hoppet på att jag klarar detta? när jag skriver "tråkiga inlägg" om min vardag osv, då kommenterar ni. när jag inte bloggar på väldigt länge, då kommenterar ni. men nu när jag väl bloggar som jag ska, och ger er inlägg ni vill ha, då får jag inga kommentarer. jag går in och kollar bloggen lite då och då, bara för att se om jag har fått någon kommentar. för att se om någon uppmuntrar, peppar eller berömmer mig.

aja, nu har jag fått ut det jag skulle säga. nu ska jag fortsätta äta lunch. och ge min katt mat, för nu börjar hon tigga alldeles för mycket ;)

Månadens vikt och mått!

Vikt:

Startvikt: 113 kg
Dagens vikt: 103 kg
Viktminskning denna månad: + 5,5 kg
Total viktminskning: 10 kg


Mått:

Byst: 115 cm (-6 cm) 115
Midja: 98 cm (-7 cm) 98
Höft: 122 cm (-5 cm) 122
Lår: 77 cm (-5 cm) 77
Överarm: 43 cm (-3 cm) 43

Total minskning i cm: - 26 cm
Minskning denna månad: -
 
Egna tankar:

Jag visste redan att jag hade gått upp i vikt, och att jag har blivit större. Det är ingenting jag kan göra åt saken just nu. Mitt sockerberoende tog över igen. Självklart ångrar jag det. Men nu är jag på gång igen!

mat!

tänkte visa lite vad jag äter!


min frukost består av en proteinshake, tre glas vatten (ett med creatine). sen lite olika tabletter. bland annat omega-3, grace wellness, vitamintabletter osv.


creatine, vatten, ungefär lika tabletter. maten ska egentligen innehålla 300 g kött (protein), och 600 g kolhydrater (sallad och rotfrukter). men jag blir för mätt av så mycket mat så jag har minskat till 250 kött och 450 kolhydrater. efter träning kan jag nog få i mig lite mer. :)

piller!

älskar min stora dosett som mamma köpte. tycker om att ha allt organiserat och så blir det verkligen när jag sorterar såhär! det som inte ligger här i är bcaa (dom har jag i shakern). sen har jag ännu inte lagt i mina vitamintabletter + att nu fram till fredag har jag även min medicin mot halsflussen som ska ligga där. jag förstår inte hur allt ska få plats!

Tre dagars vila!

Jag har nu avbokat tiden på vårdcentralen. när jag vaknade i morse var halsen bättre. Men skulle det komma tillbaka så är det ju bara att boka en ny tid. Det går väldigt snabbt att få tider här. Mamma sms:ade mig nyss och bad mig vara hemma och vila några dagar till. Eftersom jag nyss har haft halsfluss, går fortfarande på penicillin, har lite problem med halsmandeln fortfarande, och har senaste dagarna fått hosta. Jag vet inte, jag tycker ju inte att jag är sjuk. Jag känner mig ju mycket bättre. Men för att vara på den säkra sidan så är det nog bäst att jag väntar. Jag vill ju inte råka ut för halsfluss en gång till. Så jag har bestämt mig för att köra det första passet på torsdag. Då kommer jag sluta med penicillinen också. Men det blir nog i alla fall en promenad dagarna innan jag börjar träna. Så jag känner att jag gör någon nytta :)
 
Jag ska i alla fall försöka få lite saker gjorda idag. Nu tänker jag lägga mig i sängen och vila ett tag. Men vid elva-tiden ska jag börja laga mat. Ska försöka göra mat så att jag har matlåda en vecka framåt. Det blir kyckling med rotfrukter, sen ska jag även steka lax. Salladerna tänker jag inte ha i lådor, utan det tänker jag slänga ihop när jag ska äta. Det går ju bara på nån minut! När jag är klar med det så ska jag äta lunch. Då är klockan kanske ett ca. Efter det blir det lite städa. Mellan sex och sju äter jag middag, sen får vi se hur kvällen slutar :)

Dagens planer.

07.00- kliva upp, duscha och äta "frukost".
08.00- ringa och fråga om min tid till vårdcentralen. är det kl nio bokar jag om tiden (eftersom jag inte kommer hinna med den bussen. Men är det kl tio så åker jag med kvart över niobussen.
09.00- eventuellt ta bussen in till Valbo.
10.00- eventuellt har jag tid på vårdcentralen här.
11.00- åka in till stan för att träna.
11.30- gym
13.00- äter sallad på stan
14.00- tar bussen hem
18.00- middag
20.00- kvällspromenad
21.00- shake
 
Känns skönt att äntligen få starta upp det här igen! :)
 

bilderna!

det syns på bilderna att jag har gått upp i vikt. speciellt i ansiktet och magen tycker jag. magen är mer uppställd nu som den var efter nyår.

sjukstuga

Jag skulle börja med periodisk fasta i måndags. Men under söndagen så åkte jag på en riktigt jobbig halsfluss. Mina halsmandlar svällde upp till bollar och jag kunde nästan inte andas. Mat kunde jag bara glömma. det enda jag fick i mig var isglass och blåbärssoppa. Så anledningen till att jag inte började då är ganska självklar: Jag kunde inte äta maten jag ska äta under min periodiska fasta, och jag kunde inte träna. Nu har jag ätit medicin för detta i nästan en vecka och nu är jag helt frisk från halsflussen. Mina halsmandlar är fortfarande stora och lite irriterade, så jag ska åka in och kolla upp det i morgon. Menläkaren har sagt att jag kan börja träna nu. Så nu jävlar kör jag!
 
Jag har gått upp en del i vikt sedan sist jag vägde in mig (vilket jag antar att ni förstår), och vågen visade idag på 103 kilo. alltså 5 kilo upp sedan sist. Men ändå 10 kilo ner sedan starten. Måtten har jag ingen koll på för tillfället, men ni ska få dom snart. Jag har tagit nya bilder nu eftersom kroppen har blivit lite större. Dom bilderna får ni i nästa inlägg. Nu ska jag lägga mig och slappa lite. Det blir en tidig kväll känner jag. I morgon har jag massa saker för mig!

grattis till mig.

nu är jag 21! om några timmar kommer släkten. jag ska hinna handla, städa och göra tårta och jag vaknade precis. så nu måste jag sätta fart!

en dröm jag har.

Skulle jag någon gång få göra detta, så hade jag nog blivit lycklig. På riktigt.

I morgon ska jag beställa.

In morgon ska jag beställa en hel del varor ifrån gymgrossisten. Jag täkte visa er vad det är jag ska köpa!
 

schema för träning/matintag

Någon som är sugen på att se mitt träningsschema? Detta är bara något jag kommer att pröva på. Självklart kan ett schema ändras. Men jag gjorde detta anpassat efter mina busstider (in till gymmet), min fritid på kvällarna, och har även sett till så att jag inte ska behöva känna mig riktigt hungrig (trots att det ändå är periodisk fasta) Tycker själv att detta ser superbra ut!
 
 

för mycket känslor.

Det är bra att vara arg ibland. Men när ilska blandas med oro, hat, förvirrning, ångest, nedstämdhet, ensamhet. Då blir det för mycket. Vet inte riktigt hur jag ska kunna få ur mig alla känslor. Och jag vet inte heller hur jag fick dom.

periodisk fasta

två veckor kvar nu, Sen ska jag testa en helt ny variant. "periodisk fasta". Jag ska alltså deffa! Det kan vara så att det inte är någonting för mig. Men jag ska göra ett 3 månaders-försök. Funkar det bra (om jag alltså går ner något i vikt), då fortsätter jag. En stor anledning till att jag "gav upp" denna gång är för att jag har stått stilla i vikt några månader nu. Visst, jag var medveten om att man ibland står stilla. Men TRE månader??
 
I alla fall så skrev jag ett väldigt desperat mail till gladiatorn pansar, han har blivit lite av en förebild för mig. Jag hade aldrig förväntat mig att han skulle skriva tillbaka. Men det gjorde han! Han berättade för mig hur han åt, och tipsade om vad jag borde göra. Så jag har gått igenom hans diet, och valt att äta ungefär som honom. Jag känner på mig att det här kommer bli superbra!
 
Tryck på bilden på honom för att läsa om hans matintag:
 
 

en liten förklaring.

Hej! tänkte att ni skulle få läsa ett inlägg med en förklaring till varför jag inte skriver. Jag antar att de flesta nog ändå förstår vad det handlar om. Jag har fallit tillbaka. Jag har inte förän nu insett hur starkt mitt sockerberoende är, och att jag faktiskt måste sluta med det här- annars kommer det spåra (mer än det redan gjort). Jag försöker få motivation ifrån allt möjligt. Läser andra bloggar, kollar inspirationsbilder, kollar på dokumentärer, biggest loser, allt möjligt! Jag har till och med ställt mig på vågen och insett att jag har gått upp flera kilon de senaste veckorna. Men trots det, så fortsätter jag med samma vanor. Fortsätter jag på detta vis så kommer jag att äta mig till döds någon gång, det är jag säker på. Jag har suttit i pappas lägenhet i nästan tre veckor nu, helt ensam. Jag trodde att jag kunde behöva lite miljöombyte. Jag trodde att jag skulle behöva komma ifrån Forsbacka/Gävle. Jag trodde att jag behövde vara ensam. Nu inser jag att det är när jag är ensam som jag mår som sämst. Jag sätter nästan aldrig en fot utanför dörren, jag sitter här i soffan med mitt socker, min dator och min tv. Det första jag gör när jag vaknar, förutom att ta en cigg (ja, jag har till och med börjat röka igen), är att gå till köket, hämta något att äta, slå på tv:n. Sen fastnar jag där hela dagen. Som idag t.ex. Jag vaknade, gick ut och rökte, gick in till köket, hämtade colan, kakorna och chipsen som blev kvar från igår. Sen insåg jag att det var top model maraton. Satt framför det till kl sex. Under den tiden hann jag även äta två portioner fruktsallad och 5 (!!!) mackor. När det var slut skyndade jag mig till ica för att köpa ingredienser till snickerskakor + en cola. Jag kom hem, bakade, satt mig framför tv:n med kakorna, och där har jag suttit fram tills nu. Jag mår illa. Jag skulle önska att jag mådde så pass illa att jag kunde gå och kräkas. Men det är ett sånt där litet illamående som bara gör mig irriterad.
 
Det största problemet är, att när jag isolerar mig själv på det här sättet så tror jag på något sätt att jag inte existerar. Och existerar jag inte så spelar det ju inte roll att jag äter detta, att jag går upp i vikt, och förlorar allt jag har kämpat för det senaste halvåret. Jag tror seriöst att jag börjar bli deprimerad, på riktigt. Jag tycker inte att någonting spelar roll längre, samtidigt som jag verkligen bryr mig om ALLT. Jag pratar med mig själv, jag har humörsvängningar. Jag skrattar åt någonting jätteroligt under några sekunder, och kan sen börja gråta åt någonting på tv som inte ens är sorgligt. Jag förstår inte vem jag har blivit de senaste veckorna, jag känner inte igen mig själv längre. Jag önskar att jag kunde se på något vis att jag är viktig. Och att min hälsa betyder mycket för både mig själv och mina nära. Jag önskar att min kropp kan inse att jag inte BEHÖVER socker. För min hjärna vet faktiskt om det. Jag önskar att jag aldrig började överäta socker. Jag undrar när det började egentligen. Jag vet att jag har varit större sedan jag var ca 8-9. Men jag minns inte att jag började äta mycket förän jag blev ca 12 år.
 
Nu ska jag försöka sova i alla fall. Jag tänkte slå på en till film. Men det innebär nog i så fall ännu mer kakor, och ännu mer illamående. så det är nog bättre att jag tar fram en bok och lägger mig i sängen.
Det vore superfint med lite uppmuntrande kommentarer (om jag nu har några läsare kvar). Jag vet att ni är besvikna, JAG är otroligt besviken på mig själv. Kommentera gärna inte någonting om en diet ni tycker att jag ska testa. Och säg inte åt mig vad jag ska göra. Det blir bara värre. Jag lovar er, jag har en plan! ;)
Jag berättar mer om den i morgon. godnatt!
TILLBAKA TILL STARTSIDAN


www.iamunstoppable.blogg.se

Glöm inte byta ut den tillfälliga profilbilden till din egna.


RSS 2.0