Att planera.

Jag är en människa som verkligen älskar att planera! Jag planerar vad jag ska göra i morgon, nästa vecka, nästa månad och till och med nästa år. Och även om jag vet att jag inte kommer följa planerna som jag har gjort dem så måste jag ändå planera.
 
Här är en veckoplanering jag gjorde här om dagen. Detta representerar den första veckan med dieten.
Jag såg nu i efterhand att kaloriintaget kanske är lite snålt.Så jag kommer troligen lägga till en extra måltid om dagen. Så jag kommer i snitt ligga på 550 kcal/dag ungefär. Det är ganska normalt då man går på en pulverdiet.
 

För att lättare gå ner i vikt ska man ju även träna. Man ska alltid förbränna mer än vad man stoppar i sig. så man blir av med alla kalorier. Jag har hittat en sida där det står på ett ungefär hur mycket man förbrukar av vad. Då vet jag hur mycket jag behöver göra av vad varje dag, och det är ju skönt. 
Anledningen varför vissa saker är understrukna är för att det är vad som förbränner mest i den svårighetsgraden. Vill man t.ex. inte träna så intensivt, utan man vill göra något som inte är så jobbigt så väljer man ju lätt träning. Det som förbränner mest, men som fortfarande är lätt är då att ta en promenad eller gå på en stepmaskin.
 
Genom den här listan så har jag insett att det inte kommer vara så svårt att bränna mina kalorier ändå. T.ex: Jag dansar zumba på morgonen i 45 min, det är "dans, medel". = 292 kcal. Jag är alltid på gymmet i ca 2 timmar. Där cyklar jag en halvtimme, promenerar i en halvtimme och använder crosstrainern i en halvtimme. Sista tiden styrketränär jag, innan jag stretchar. Gymbesöket blir sammanlagt = 690 kcal. Dansen och gymmet blir totalt 982 kcal. Så jag kommer alltså förbränna all mat jag har ätit, och även lite till!
 

Kommentarer
Heart Sandra

Hej, för att orka med bör du iallafall äta ca 6 ggr om dagen. Och ha ett kcal intag på ca 1300-1500. Med endast 500 så kommer kroppen tillslut gå in i svältstadie, och sedan går du upp alla kilona igen + mer oftast.. Ät hälsosamt! :) Håll borta från godis (SOCKER) och tänk att du sparar så mycket pengar genom att inte köpa chips osv.. de pengarna kan du ju istället använda för att köpa ett par snygga jeans i en mindre storlek? :)

Svar: Hej! Tack för kommentaren. Just nu är det så att jag redan har bestämt mig för hur jag vill göra med allt. Jag har inte sagt att jag kommer äta exakt 500 kalorier. Jag prövar mig fram för att se att jag inte är hungrig, men samtidigt inte för mätt. Eftersom det står på baksidan på sopp-paketen att man ska få i sig ca 600 kalorier för att fortfarande få i sig all näring man behöver så litar jag på det. Sen märker jag själv om min kropp mår bra eller inte.Jag vet att du försöker hjälpa mig. Men alla tycker olika angående kaloriintag osv. Och såhär tycker jag! ;)
iamunstoppable.blogg.se

2012-12-12 @ 23:48:22
Heart Mia

Jag tror att det är smart att ha lite extra utrymme i matplanen. Jag har iallafall haft väldigt stor nytta av det! Både mentalt för att jag vet att jag FÅR äta (och därför inte vill, haha) och för om man verkligen är superhungrig kan man äta något litet utan att känna att man förstört hela dagen.

Vad man förbränner när man tränar handlar mycket om vad man väger också, jag skulle tippa på att du skulle förbränna lite mer än vad listan säger :)

och angående den andra kommentaren så finns inte svältstadie! Äter man vettigt efter en diet lägger man bara på sig ett par kilo vätska eftersom allting handlar om kalorier in och ut.

Svar: Tack för din kommentar, och skönt med någon som verkligen förstår mig! :)
iamunstoppable.blogg.se

2012-12-13 @ 07:42:44
URL: http://duvetmia.se
Heart Josefins utmaning

Herregud vad lite!!! Det är inte bra, för att gå ner i vikt på ett hälsosamt och långvarigt sätt bör man äta mellan 1000-1500 kalorier om dagen. Det där är ingenting! Det är FARLIGT! Man kan inte få i sig alla viktiga ämnen, vitaminer och mineraler med sådär lite kostintag om dagen. Tänk lite längre! Tänk inte bara på vikten, utan tänk också på vad som är BRA för din kropp så att den orkar och blir stark! På det där sättet måste kroppen ta från musklerna också och då blir man jättesvag i kroppen och trött och får sämre immunförsvar. Är ju rädd om dig <3 Kram!

Svar: Det kommer komma ett inlägg angående detta senare. 500 är en grund. Efter det kan jag lägga till någon måltid om jag vill. Går jag på en soppdiet och ska få i mig 1500 kalorier så betyder det att jag ska äta 13 måltider om dagen. det har jag inte tid med. På baksidan av ett paket med soppor står det att om jag får i mig 700 kalorier så får jag all näring jag behöver. Så jag tror att 7-8 00 kommer vara något jag siktar på :) Jag litar på vad som står på paketet. Men tack för visad omtanke! <3
iamunstoppable.blogg.se

2012-12-13 @ 11:58:00
URL: http://josefinsutmaning.blogg.se
Heart Lovisa

Det är ingen fara att äta så lite när man är överviktig, eftersom kroppen har reserver att ta av. Gör det som känns bra och rätt för dig, alla fungerar vi olika! Du verkar motiverad och taggad vilket kommer ta dig långt!! Sen har du ett jättevackert ansikte :D

Svar: Tack! :)
iamunstoppable.blogg.se

2012-12-13 @ 12:21:21
Heart Therese

Du kan inte äta sådär lite och samtidigt träna. Finns inte en chans på miljonen att det blir hållbart.

Svar: Som sagt, 500 kalorier är en grund. Sen lägger jag till fler måltider beroende på om jag känner att jag behöver det eller inte. På baksidan av paketet med soppor står det att man får i sig all näring man behöver av 700 kalorier. Och jag litar på det.
iamunstoppable.blogg.se

2012-12-13 @ 13:32:35
URL: http://dorseen.wordpress.com
Heart Caroline

Det är farligt att äta så lite om du ska kunna träna också. Då kommer det sluta med att du småäter sådant du inte ska. Om du nu skulle vilja ha kost/tränings tips så kan du mejla mig. Lita inte på sopporna.

Svar: Men herregud vad alla klagar. Jag vet att du försöker hjälpa mig. Jag säger till dig som jag säger till de andra: 500 kalorier är en bas. Efter det får vi se hur många måltider jag behöver lägga till för att bli mätt osv. Jag litar på vad som står på paketen. Jag har bestämt mig för hur jag kommer göra, och jag vill inte att någon annan ska försöka ändra mig. Stötta mig, eller sluta läs! :)Ta det inte personligt, det är inte DIG jag är arg på.
iamunstoppable.blogg.se

2012-12-13 @ 15:22:30
Heart Anonym

Ta gärna bort snöflingorna som regnar ner på bloggen går knappt att läsa på min ipad

Svar: Jag tycker att snöflingorna är jättemysiga nu under vintertid. Dom åker nog inte bort förrän om 3 månader ca. Det är jättesynd att det inte syns så bra. Hoppas att du har en dator att läsa ifrån också :)
iamunstoppable.blogg.se

2012-12-13 @ 17:22:26
Heart Frida

Hej! Jag är imponerad av vad du bestämt dig för att göra. Jag vill även hjälpa dig lite. En kvinnas kropp, i genomsnitt givetvis, behöver ca 1300kcal/dag i vilostadie, dvs. om du ligger stilla en hel dag så behöver kroppen 1300 kcal för att fungera. Går du ut på en promenad som förbränner 200kcal, behöver du fylla på med det. Du kan, kan, kan inte förbränna allt du äter. Om du som du sagt, äter ca 500 kcal på en dag, och förbränner ca 500 kcal. Då är det exakt samma som att du inte ätit(eller rört) på dig på en hel dag. Låter rätt extremt, eller vad tycker du? Lär dig mer om energi in/energi ut innan du påbörjar en sådan här extrem diet. Ett bra bloggtips är den här tjejen , Nuran, som vägde 120 kg och nu väger runt 70 kg. 120kg.me är hennes adress.

2012-12-13 @ 17:42:01
Heart RE Caroline.

Det är klart man klagar när man vet att det är farligt. Vill du gå ner i vikt så gör det försiktigt och långsamt. Vill du bli hälsosammare så ska du inte göra det på det där sättet. Boka en tid hos en som kan hjälpa dig med kost och träna på det.

2012-12-13 @ 19:15:42
Heart Maria

Du kan inte "lita" vad som står på paketet, hur blåögd får man vara?
Jag har själv varit överviktig, jag började träna och äta fortfarande samma mat men i mindre portioner och bara godis på lördagar, jag gick ner 30 kg på 6 månader. Jag är jätte nöjd med mig själv idag!
Jag har en vän som gick på "soppdieten" hon gick ner 60 kg, sedan började hon äta, och nu väger hon 130 kg! Oftast går
Man ner vätska! Snälla läs på innan du börjar med något, det kan vara livsfarligt! Och kroppen och hjärnan behöver kolhydrater för att fungera, annars blir du trög!
Allt du behöver göra är att äta mindre och träna, tro mig! Det funkar! Detta kommer inte att hålla i längden och du kommer gå upp mer än vad du går ner!

2012-12-13 @ 19:31:04
Heart J

Tycker att det är så häftigt att se när folk bestämmer sig och har lite jävlaranamma.

Som många andra redan skrivit så tror jag att du bör äta fler kalorier, mer än dubbelt så många till och med om du tänkt träna (vilket är det bästa för en hållbar viktnedgång).

För det första så kommer din kropp behöva arbeta hårdare även vid lättare belastning eftersom du fortfarande är så pass stor, så kaloriförbrukningstabellerna stämmer nog inte till 100% (om du inte har tagit hänsyn till just din vikt och aktiva puls).

Dessutom, om du äter så pass lite som du tänkt här över kommer hungern och överlevnadsinstinkten till slut ta över och du kommer få ett väldigt starkt sug av snabb energi, vilket är svårt för alla människor att motstå.

I övrigt, lycka till! Låt dig själv misslyckas om du gör det, bara klappa på axeln och fortsätta som ingenting hänt :)

2012-12-13 @ 20:11:52
URL: http://springforlivet.myshowroom.se
Heart Sandra

Hej!

Jag ville dela med mig av min historia så att inte du hamnar i samma skit som mig. För ungefär ett år sedan började jag räkna kalorier, åt 1000 kalorier per dag. Det gick superbra och jag gick ner jätte mycket. DOCK, efter tre fyra månader började jag känna mig tom på insidan och det slutade med att jag började hetsäta för att kompensera för all näring och energi jag gått miste om under de fyra månaderna, jag fick alltså en ätstörning.

Det är först nu, cirka ett halvår efter jag började hetsäta som jag kan äta normalt igen. Jag har under mina hetsätningar dock gått tillbaka till min ursprungsvikt och jag försöker gå ner i vikt igen, fast inte med kalorier, kaloriräkning är fan det sämsta som finns! Jag kunde inte tänka på nått annat än kalorier och mat, vad ska jag äta då och då? man blir helt störd!

Nu äter jag normalt och går ändå ner i vikt. Så snälla, gör inte som du skrivit här, det blir inte bra :(

2012-12-14 @ 11:43:24
Heart Michaela

Hej. Alltså. Jag förstår att du inte vill ha "negativa, hjälpande" kommentarer.. Men på riktigt nu. Jag var exakt som du innan, försökte hitta genvägar, bestämde mig för att börja ett visst datum m.m. Men vafan, sitta och trycka i dig chips nu bara f ör att "du inte får sen" är väl riktigt osmart gjort? Du får mer kilo att behöva kämpa med?! Gör små förändringar redan nu och allt kommer gå så mycket bättre. Och skit i pulverdieter! Läs på lite istllet och ändra ditt liv och din syn på mat för gott! Varför plåga dig med pulver (visst nu känns de som du kommer att klara det men när du vääääl ska göra det så kommer du förstå). Lär dig om näring och hur kroppen FAKTISKT fungerar. Ett enkelt sätt är att ladda ner en app som heter shapeup samt runkeeper där du ser hur mycket du faktiskt förbränner. Med din nuvarande svältplan (nej nu menar jag ej att du kommer hamna i svältläge och inte gå ner i vikt som alla andra babblar om, FÖR SÅ FUNKAR INTE KROPPEN!!!) utan du kommer svääälta dig, må dåligt, bli UNDERNÄRD för du kommer få brister på alla möjliga saker och det kommer märkas... Satsa på mycket protein (man går ner mer på en proteinrik diet, googla termogena effekten), håll nere på kolhydraterna så gott du kan så du slipper bli sötsugen, humörsväningar m.m. Gör det på riktigt denna gången! En livsstil! Kom igen!!! PS. BÖRJA IDAAAG FÖRFAN! :) Skjut inte upp på det, börja bryt dina dåliga mönster!

2012-12-14 @ 16:26:17
Heart Karolinaterese Fitness

Tänkte bara säga det alla andra redan har sagt. Kroppen din kommer nog ställa in sig på svält istället för att förbränna mer. MEN. Man kan inte mäta kaloriförbrukning så där! Det är JÄTTEindividuellt. Du borde köpa en pulsklocka för att kunna mäta bättre hur mycket du gör av med. Och förresten, shape up appen som någon sa, är också bullshit. Använde den för längesedan men den är missvisande. Lycka till!! :)

2012-12-29 @ 02:04:13
URL: http://karolinaterese.blogg.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN


www.iamunstoppable.blogg.se

Glöm inte byta ut den tillfälliga profilbilden till din egna.


RSS 2.0